
לפרטים נוספים | 03-6965103 | פקס: 03-6965198 | eitani@bezeqint.net
המשרד נותן מענה משפטי ומייצג בכל רחבי הארץ.
ייצוג משפטי: בית משפט למשפחה, בית הדין הרבני, ערעור במחוזי ובבית הדין הגדול, בבג”צ ומשרד הפנים.
הרפורמה בהליך פשיטת הרגל באה להשיג שתי מטרות . הראשונה, כינוס כל נכסי החייב וחלוקתם בין הנושים. השנייה, קרש הצלה לחייבים המאפשרת להם להשתקם כלכלית ע”י קבלת הפטר מן החובות. ניתן לקבל הפטר לאחר הכרזת החייב כפושט רגל בבית משפט המחוזי.
ניתן גם לקבל הפטר לחייב מוגבל באמצעים עפ”י חוק הוצאה לפועל ה תשע”ה 2014.
בית משפט המחוזי – שלב הראשון:
הליכי פשיטת רגל נפתחים באמצעות הגשת בקשה לבית המשפט המחוזי (טפסים והמסמכים הנדרשים לכניסה להליך). הגשת הבקשה מצריך את אישורו ועמדתו של הכונס הרשמי. בדיון תתקבל החלטה בדבר כינוס נכסיו של החייב, הוצאת צו כינוס ומינוי נאמן על נכסיו של החייב ומינוי מנהל מיוחד. עם קבלת צו כינוס מתחיל שלב עיכוב ההליכים, עצירת מרוץ הריביות, הקניית הנכסים לנאמן והכרזת החייב כפושט רגל. שלב זה יארך 18 חודשים ממתן צו הכינוס ועד למועד הדיון בבקשה להכריז על החייב פושט רגל. תתקיים חקירה כלכלית של החייב ויוגשו תביעות חוב שלאחריהם תאושר ע”י בית המשפט תכנית פירעון בו יקבעו תשלומים חודשיים. ניתן להגיש בקשה להפחתת צו התשלומים.
השלב השני
שלב זה יחל לאחר אישור תכנית הפירעון בבית המשפט, שתכלול מימוש רכוש של החייב ופירעון חובותיו בתשלומים. חוסר תום לב מצד החייב וכל ניסיון להסתרת מידע עלול לדחות ואף להוביל לביטולם המוחלט של הליכי פשיטת הרגל. במקרים של חשד לביצוע פשיטת רגל יכולים להינקט הליכים פלילים כנגד החייב.
מזונות – אי תשלום מזונות לקטין, בעוד שהחייב יכול היה לעשות כן, יביא לדחיית הבקשה להכריז עליו כפושט רגל. ככלל לא ניתן הפטר מתשלום מזונות, אך לבית המשפט יש שיקול דעת בהקטנת המזונות ולעיתים נדירות ובמקרים חריגים אף לתת הפטר של חוב המזונות בביטוח לאומי (גיל מתקדם, גובה החוב, גיל הילדים, ביצוע תשלומים לאורך השנים). שיתוף פעולה מצד החייב והצגת מלוא רכושו למנהל המיוחד יסייע לו לקבל הפטר מחובותיו.
שלב זה כולל עמידה בתשלומים שנקבעו לו בתוכנית במשך כ-3 שנים מאישור התוכנית ע”י בית המשפט ורק אז תוגש בקשה ע”י החייב להפטר. יקבע דיון, בדלתיים פתוחות, בו יוצגו עמדת הכונס והמנהל המיוחד והחייב יזכה בהפטר מחובותיו ותיק פשיטת הרגל יסתיים.
ביטול הליכי פשיטת הרגל – בית המשפט רשאי לבטל בכל עת את הליכי פשיטת הרגל כשהחייב אינו עומד בהתחייבויותיו במסגרת הליכי פשיטת הרגל או כשבית המשפט קבע שהחייב נהג בחוסר תום לב.
חוק הוצאה לפועל – מתן הפטר לחייב מוגבל באמצעים, התשע”ה 2014:
שלב א: הגשת בקשה ובדיקתה.
בדיקת תנאי הסף:
1. המבקש חייב להיות מוגבל באמצעים לפחות בארבע השנים שקדמו להגשת בקשת ההפטר.
2. סך חובותיו לרבות שאינם בהפטר לא עלה על סך 800,000 ₪.
3. אין לחייב נכסים הניתנים לעיקול מכירה או מימוש בדרך אחרת.
4. החייב עמד בצו התשלומים בשלוש השנים שקדמו למועד הגשת בקשת הפטר- סעיף 69ז’.
5. אין בקשת פשיטת רגל שתלויה ועומדת לגבי החייב.
שלב ב: צווי מידע ודרישות מידע ודרישת הצגת מסמכים לפי החלטת הרשם.
שלב ג: פתיחת תיק במסלול הפטר – קביעת מועד לדיון, פרסום בעיתון, פרסום ברשומות, זימון
לדיון כולל נושים חיצוניים.
שלב ד: דיון בהתנגדות, חקירה ומתן החלטה ע”י הרשם.
נא מלאו את הטופס ואחזור אליכם בהקדם